Bij het horen van het woord visgraat denk je misschien aan een echte visgraat. Maar een visgraat is veel meer dan alleen het skelet van een vis. Zo wordt de naam visgraat ook gebruikt in de wereld van de houten vloeren. Met dit opvallende, sfeervolle en unieke patroon kun je prachtige houten vloeren leggen.

Een houten vloer is vaak schitterend, maar ben je een beetje uitgekeken op het standaard patroon van een gewone houten vloer? Dan kun je een houten vloer met een visgraat patroon toepassen. De naam van het motief verklapt eigenlijk al een beetje hoe het er uit ziet.

Misschien heb je zelf wel eens een visgraat vlecht in je haren gehad. En toen merkte je dat deze vlecht ontzettend op viel door haar prachtige en unieke patroon. En eigenlijk zijn deze kenmerken ook van toepassing op een houten vloer met een visgraat patroon. Een visgraat houten vloer is erg stijlvol.

Je vraagt je nu misschien af: Hoe ziet zo’n vloer er eigenlijk uit? Een visgraat vloer wordt gelegd met iets kortere houten planken. De kortste zijde van de plank wordt tegen het uiteinde van de lange kant van een andere houten plank gelegd. Doordat het op deze manier wordt gelegd ontstaat er een V vorm. Over het algemeen hebben visgraat vloeren een iets drukkere, en vooral ook sfeervolle uitstraling. Je beschikt dan namelijk echt over een unieke houten vloer. Deze unieke vloer is een echte eyecatcher binnen jouw interieur!