Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

subtotaal: € 0,00
Zoek: 

Veelgestelde vragen Houtenvloeren33

Er wordt geknoeid op mijn houten vloer, wat moet ik doen?

Ruim gemorste drank, etenswaren of ander vuil zo snel mogelijk op. (Eventueel met een licht bevochtigde doek.) Hiermee voorkom je eventuele vlekvorming omdat het vuil geen kans krijgt in het hout te trekken. Vloeren afgewerkt met moderne afwerksystemen zijn onderhoudsarm en helaas niet onderhoudsvrij.

Is een vloerverwarming en houten vloer een goede combinatie?

Er gaan nogal wat vooroordelen de ronde of een houten vloer zich wel goed houdt op een verwarmde vloer. Met de werking van hout in gedachten lijkt het ook vreemd dat het mogelijk zou zijn om een houten vloer samen te laten gaan met een wisselende directe warmtetoevoer. Maar ondanks de algemene scepsis is het toch zeer goed mogelijk om een houten vloer te plaatsen op een vloerverwarming. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden waaraan je dient te voldoen.

Is op elke houten vloer vloerverwarming mogelijk?

Niet elke houtsoort reageert even goed op temperatuurswisselingen. Nerveuze houtsoorten als beuken, essen, maple en jatoba geven geheid problemen en zijn daarom ook niet geschikt om op een vloerverwarming te leggen. Eiken, teak of merbau aan de andere kant zijn een stuk stabieler en reageren niet of nauwelijks op schommelingen in temperatuur of vochtgehalte. Thermisch behandelde vloeren en verouderde vloeren zijn door de manier van bewerking uitermate geschikt om te combineren met vloerverwarming.

Hoe kan ik contactgeluid verminderen bij het leggen van een zwevende houten vloer?

Steeds meer appartementen worden voorzien van een zwevende dekvloer. Dit is een losgelegde vloer die op een geluidsreducerende laag wordt geplaatst en geen enkel contact maakt met de wanden. Volgens het bouwbesluit dient de geluidsisolerende werking hiervan 5 decibel te zijn. Bij het leggen van een vloer, bovenop deze geluidswerende ondervloer, is het van belang dat deze hier vol op verlijmd wordt.

Hoe voorkom ik kieren in mijn houten vloer?

Bewaak de luchtvochtigheid en voorkom kieren in je vloer. Een grote wisseling in luchtvochtigheid is een aanslag op houten vloeren. In extreme gevallen kan het leiden tot kieren en naden. Voor een deel wordt de reactie van de vloer bepaalt door de kwaliteit van het hout en de wijze van leggen. Het risico op naadvorming door een te hoge of te lage luchtvochtigheid blijft echter altijd aanwezig.

Hoe moet ik mijn houten vloer (dagelijks) onderhouden?

Het is vooral belangrijk regelmatig te stofzuigen (elke dag, gebruik hierbij de borstelstand of koop een speciale harde vloeren borstel stofzuigermond) om het zand en vuil te verwijderen. Ook met een stofwisser voorzien van stofwisdoekjes kan de houten vloer worden schoongemaakt. Zand en vuil werken namelijk als schuurmiddel en veroorzaken onnodige slijtage. Leg bij alle ingangen van het huis, flinke deurmatten. (Deze wel regelmatig uitkloppen!) Natuurlijk moet je ook 1 à 2 keer per jaar (of vaker, afhankelijk van het gebruik) uw vloer onderhouden met een speciaal onderhoudsmiddel. (polish of onderhoudsolie/was of iets dergelijks, hier verkrijgbaar)

Kan ik kleurvariaties in mijn vloer verwachten?

Ja, hout is een natuurprodukt met variatie van plank tot plank. Door het groeiproces van de boom onder invloed van het klimaat en de groeiomstandigheden ontstaan variaties in dichtheid en samenstelling, welke resulteren in (lichte) kleurverschillen.

Hoe vaak kan ik mijn houten vloer opnieuw schuren en afwerken?

Alle door ons geleverde vloeren kunnen minstens 2 à 3 keer opnieuw worden geschuurd. Dit is bij werkingsvrije vloerdelen afhankelijk van de toplaag of bij massieve planken afhankelijk van de afstand van de bovenkant tot de veer of groef en de dikte van de laag die wordt afgeschuurd.

Verkleurd mijn vloer in de loop der tijd?

Ja, dat is te verwachten. In de loop der tijd zullen de delen die direct/indirect blootgesteld zijn aan de uv-straling van de zon verkleuren. Het kleuren van de vloer met bijvoorbeeld een olie op kleur kan dit proces versluieren.

Mag ik mijn bestelling / producten retourneren?

Artikelen mogen slechts retour of geruild worden, na schriftelijke bevestiging van Houtenvloeren33. Houtenvloeren33 accepteert uitsluitend retourzendingen van product en/of producten indien:
- het product en/of de producten geheel compleet, in de originele verpakking en in originele staat zijn.  
- het product en/of de producten ongebruikt zijn.  
- het product en/of de producten schoon zijn.  
- het product en/of de producten niet ingebouwd is/zijn geweest dan wel op enigerlei wijze gemonteerd is en/of zijn geweest.  
- de bijbehorende montagematerialen, voor zover van toepassing, volledig aanwezig zijn, en zich bevinden in de originele verpakking, hetgeen ook geldt voor de originele handleidingen en meegeleverde accessoires.  
- het artikel binnen 14 dagen na levering in ons bezit is.  

Retourzendingen welke niet aan bovenstaande voorwaarden voldoen worden niet in behandeling genomen. De kosten voor het retour te sturen product en/of producten komen voor rekening van de klant.